INFORMACIÓ

Catalunya Trail és una marxa de bicicleta de muntanya (BTT) i gravel en la modalitat, no competitiva, d’autoabastiment i non-stop. Es passa principalment per pistes travessant serres inhòspites i passos d’alta muntanya.

Aquest any hi haurà dues modalitats:

  • La llarga de 320 km. i 8.300 m. de desnivell per fer amb BTT o gravel. (Hi haurà alguna pujada forta on les gravel ho poden passar una mica malament). Es passarà per serralades com el Collsacabra i el Cadí-Pedraforca i algunes poblacions com Rupit, Ripoll, Castellar de n’Hug i Berga. 
  • La curta de 230 km i 4.200 m. de desnivell i amb un terreny perfecte per a les gravel .El recorregut tindrà menys desnivell i la superfície serà perfecte per les bicis de gravel. Passarà per Olot, Ripoll, Berga, etc.

ON I QUAN ES FA?

La Catalunya Trail començarà divendres 19 de abril a les 8 o a les 10 del matí del pavelló de Fontajau de Girona. Els participants tindran fins el dilluns 22 d’abril per arribar a Manresa. 

PREUS I LLICÈNCIES:

  • Fins el 19 de març, 20 € la llarga i 15 € la curta. (+ 10 € no federats)
  • Fins el 7 d’abril, 25 € la llarga i 20 € la curta. (+ 10 € no federats)
  • Fins el 14 d’abril, 30 € la llarga i 25 € la curta. (+ 10 € no federats)

Els participants que no disposin de la llicència de la Federació Catalana de Ciclisme o d’alguna altre federació ciclista, hauran d’agafar la llicència de dia de 10 € que els cobrirà els 4 dies de la cursa. Fora d’aquest període les llicències de dia deixaran de tenir vigència. 

BIKEPACKING, AUTOABASTIMENT I NON-STOP

La modalitat de bikepacking és un tipus de cicloturisme amb BTT o gravel que combina la bicicleta i l’acampada (tot i que un cop inscrits s’enviarà un document que us ajudarà a trobar llocs per passar la nit). Es busca el contacte amb la natura i l’aventura . És una modalitat minimalista que vol viatjar amb allò estrictament just i necessari. 

Al ser d’autoabastiment, no es podrà rebre ajuda externa i cada participant s’haurà de portar i gestionar el seu menjar i material, si que és permès comprar menjar i tot el necessari durant el recorregut. 

La marxa és non-stop, el rellotge no s’atura. Tothom pot decidir si es vol aturar, on i quan. Es facilitarà a la web una idea aproximada del quilometratge, el desnivell acumulat i pobles que anirem trobant per a poder-se gestionar els descansos. 4 dies abans de la cursa es donarà el recorregut en gps més precís i el llibre de ruta.  

Hi haurà uns punts de control en establiments on fitxar. Si l’establiment estigués tancat i no es pogués registrar, s’haurà d’enviar una fotografia perquè quedi constància del temps. 

L’organització donarà unes rutes gps alternatives per si algunes zones fossin intransitables. L’organització es reserva el dret de canviar el recorregut en qualsevol moment per alguna situació excepcional aliena a l’organització. 

ON DESCANSAR

En el bikepacking tothom és lliure de descasar on vulgui. Qui vulgui aturar-se al ras pot fer-ho, però es donarà un llistat amb albergs, refugis o hotels on es podrà descansar per preus molt reduïts. Serà cada participant qui haurà de gestionar-se l’allotjament. 

Penseu que al ser Setmana Santa els allotjaments poden quedar saturats. 

Al Ripollès i al Berguedà l’allotjament no hauria de ser un problema, però aquells que vulguin passar la nit a la Garrotxa, les places potser són més limitades. En tot cas potser hauran  de sortir uns kilòmetres de la ruta. 

LA BICICLETA

La Catalunya Trail llarga és de BTT o si es vol també es pot fer amb gravel o ciclocròs. La major part de la ruta es pot fer perfectament amb la de gravel, però hi ha uns pocs quilòmetres de pujada forta on les bicicletes de gravel ho poden passar malament. 

La Catalunya Trail curta és d’un terreny perfecte per les bicicletes de gravel.

En les dues modalitats els participants podran triar la bicicleta que ells vulguin.