La Catalunya Trail és un esdeveniment ciclista de BTT i gravel en la modalitat no competitiva i d’autoabastiment.
De 320 o 230 km.

12-04-2019
KM 320/230
D M 8.300/4.200
96 HORES

2 MODALITATSCatalunya Trail és un esdeveniment de bicicleta de muntanya i gravel en la modalitat no competitiva i d’autoabastiment. La ruta transcorre per pistes de serres inhòspites i passos d’alta muntanya.

Aquest any hi haurà dues modalitats

LLARGA

CURTA

320 km. i 8.300 m. d+230 km i 4.200 m. d+
La llarga de 320 km. i 8.300 m. de desnivell per fer amb BTT o també gravel. La bicicleta més indicada és la BTT, però es pot fer en gravel al 95% del seu recorregut. Es passarà per serralades com el Collsacabra i el Cadí-Pedraforca i algunes poblacions com Rupit, Ripoll, Castellar de n’Hug i Berga.La curta de 230 km i 4.200 m. de desnivell i amb un terreny perfecte per a les gravel .El recorregut tindrà menys desnivell i la superfície serà perfecte per les bicis de gravel. Passarà per Olot, Ripoll, Berga, etc.
MAPMAP

RECORREGUT LLARG

La llarga de 320 km. i 8.300 m. de desnivell per fer amb BTT o també gravel. La bicicleta més indicada és la BTT, però es pot fer en gravel al 95% del seu recorregut. Es passarà per serralades com el Collsacabra i el Cadí-Pedraforca i algunes poblacions com Rupit, Ripoll, Castellar de n’Hug i Berga.

RECORREGUT CURT

La curta de 230 km i 4.200 m. de desnivell i amb un terreny perfecte per a les gravel .El recorregut tindrà menys desnivell i la superfície serà perfecte per les bicis de gravel. Passarà per Olot, Ripoll, Berga, etc.

Se sortirà el Divendres Sant 19 d’abril del 2019 de Girona i es disposarà de 4 dies per arribar a Manresa .

INSCRIPCIONS OBERTES (Llegir normativa i Declaració Cicloturista  abans  d’inscriures)

Documents

ON I QUAN ES FA?La Catalunya Trail començarà divendres 19 de abril a les 8 o a les 10 del matí del pavelló de Fontajau de Girona. Els participants tindran fins el dilluns 22 d’abril per arribar a Manresa.

PREUS I LLICÈNCIES

 • Fins el 19 de març
  20 € la llarga
  15 € la curta
  (+ 10 € no federats)
 • Fins el 7 d’abril
  25 € la llarga
  20 € la curta
  (+ 10 € no federats)
 • Fins el 14 d’abril
  30 € la llarga
  25 € la curta
  (+ 10 € no federats)

Els participants que no disposin de la llicència de la Federació Catalana de Ciclisme o d’alguna altre federació ciclista, hauran d’agafar la llicència de dia de 10 € que els cobrirà els 4 dies de la cursa. Fora d’aquest període les llicències de dia deixaran de tenir vigència.

TENS TEMPS FINS AL 19 D’ABRIL

FAQS

BIKEPACKING, AUTOABASTIMENT I AVENTURA

La modalitat de bikepacking és un tipus de cicloturisme amb BTT o gravel que combina la bicicleta i l’acampada (tot i que un cop inscrits s’enviarà un document que us ajudarà a trobar llocs per passar la nit). Es busca el contacte amb la natura i l’aventura . És una modalitat minimalista que vol viatjar amb allò estrictament just i necessari.

Al ser d’autoabastiment, no es podrà rebre ajuda externa i cada participant s’haurà de portar i gestionar el seu menjar i material, si que és permès comprar menjar i tot el necessari durant el recorregut.

L’organització recomana no pedalar de nit i sols ja que hi ha alguns camins inhòspits on pot ser difícil la detecció i salvament dels accidentats. En cas de pedalar de nit i sol, s’haurà de facilitar un mètode de seguiment a l’organització a través de Garmin Connect o Strava Beacon i portar carregador extern de bateria per tenir bateria al mòbil i al gps.

Una vegada inscrits, es pot sol·licitar a l’organització un document amb el quilometratge, el desnivell acumulat i pobles que anirem trobant per a poder-se gestionar els descansos. 4 dies abans de la cursa es donarà el recorregut en gps més precís amb els controls de pas.

Hi haurà uns punts de control en establiments o diferents punts del recorregut on es podrà fitxar. Si l’establiment estigués tancat i no es pogués registrar, s’haurà d’enviar una fotografia i informar del dorsal, nom i hora de pas perquè quedi constància del temps.

L’organització donarà unes rutes gps alternatives per si algunes zones fossin intransitables. L’organització es reserva el dret de canviar el recorregut en qualsevol moment per alguna situació excepcional aliena a l’organització.

ON DESCANSAR

En el bikepacking tothom és lliure de descasar on vulgui. Qui vulgui aturar-se al ras pot fer-ho, però es donarà un llistat amb albergs, refugis o hotels on es podrà descansar per preus molt reduïts. Serà cada participant qui haurà de gestionar-se l’allotjament.

Penseu que al ser Setmana Santa els allotjaments poden quedar saturats.

Al Ripollès i al Berguedà l’allotjament no hauria de ser un problema, però aquells que vulguin passar la nit a la Garrotxa, les places potser són més limitades. En tot cas potser hauran  de sortir uns kilòmetres de la ruta.

LA BICICLETA

La Catalunya Trail llarga és de BTT o si es vol també es pot fer amb gravel o ciclocròs. La major part de la ruta es pot fer perfectament amb gravel, però hi ha uns pocs quilòmetres de pujades fortes on aquestes bicicletes ho poden passar malament.  Per poder fer tota la ruta amb gravel recomanem unes cobertes de 40 mm. o més i una transmissió de 34 x 42 pinyons.

La Catalunya Trail curta és d’un terreny perfecte per les bicicletes de gravel.

ALLOTJAMENT

A la Catalunya Trail no gestionem allotjament, però hem intentat buscar una ruta que pugui oferir facilitats per aquells que no vulguin dormir en tenda o fer bivac al més pur estil bikepacking.

És important pensar que per Setmana Santa pot costar trobar allotjament.

Una vegada inscrits, poden posar-se en contacte amb l’organització a l’email catalunyabiketrail.com perquè se’ls enviï un document més detallat amb possibles refugis, albergs i allotjaments per a passar la nit.