INFORMACIÓ

La marxa de la Catalunya Trail és aproximadament de 320 km o 230 km. i amb un desnivell acumulat de 8.300 m. o 4.200 m. principalment per pistes i corriols que travessen serres inhòspites i passos d’alta muntanya. 

ON I QUAN ES FA?

La Catalunya Trail llarga i Curta començaran divendres 19 de abril a les 8 i a las 10 del matí a Girona on es donaran els dorsals i tindran fins el dilluns 22 d’abril per arribar a Manresa. 

La Caalunya Trail Gravel Day serà també el 19 d’abril però se sortirà a les 7 del matí i es disposarà de només 1 dia per a fer tot el recorregut de la curta. 

El recorregut llarg passarà per serralades com el Collsacabra i el Cadí-Pedraforca i algunes poblacions com Rupit, Ripoll, Castellar de n’Hug, Gósol i Berga. 

El recorregut de la Catalunya Trail Curta i la Gravel Day és el mateix. No passarà per tants pobles com la llarga i la superfície és perfecte per a fer amb gravel.

PREU I LLICÈNCIES.

El preu de la marxa són 20, 25 o 30 euros l’opció llarga i 5 euros menys la curta segons el dia d’inscripció. Després de la inscripció es donarà un quilometratge i altimetria aproximat amb les poblacions on es poden trobar serveis i hostals.   

Els participants que no disposin de la llicència de la Federació Catalana de Ciclisme o d’alguna altre federació, hauran d’agafar la llicència de dia de 10€ que els cobrirà els 4 dies de la cursa. Els que facin la Catalunya Trail Gravel Day i no estiguin federats, només hauran de pagar 2’5 euros de més. Fora d’aquest període les llicències de dia deixaran de tenir vigència. 

BIKEPACKING, AUTOABASTIMENT I NON-STOP

La modalitat de bikepacking és un tipus de cicloturisme amb BTT o gravel que combina la bicicleta i l’acampada (tot i que un cop inscrits s’enviarà un document que us ajudarà a trobar llocs per passar la nit). Es busca el contacte amb la natura i l’aventura . És una modalitat minimalista que vol viatjar amb l’estrictament just i necessari. 

Al ser d’autoabastiment, no es podrà rebre ajuda externa i cada participant s’haurà de portar i gestionar el seu menjar i material, si que és permès comprar menjar i tot el necessari durant el recorregut. 

La marxa és contínua, el rellotge no s’atura. Tothom pot decidir si es vol aturar, on i quan. Es facilitarà a la web una idea aproximada del quilometratge, el desnivell acumulat i pobles que anirem trobant per a poder-se gestionar els descansos. 4 dies abans de la cursa es donarà el recorregut en gps més precís i el llibre de ruta.  

Hi haurà uns punts de control en establiments on fitxar. Si l’establiment estigués tancat i no es pogués registrar, s’haurà d’enviar una fotografia perquè quedi constància del temps. 

L’organització donarà unes rutes gps alternatives per si algunes zones fossin intransitables. L’organització es reserva el dret de canviar el recorregut en qualsevol moment per alguna situació excepcional aliena a l’organització. 

ON DESCANSAR

En el bikepacking tothom és lliure de descasar on vulgui. Qui vulgui aturar-se al ras pot fer-ho, però es donarà un llistat amb albergs, refugis o hotels on es podrà descansar per preus molt reduïts. Serà cada participant qui haurà de gestionar-se l’allotjament. 

Penseu que al ser Setmana Santa els allotjaments poden quedar saturats. 

Al Ripollès i al Berguedà l’allotjament no hauria de ser un problema, però aquells que vulguin passar la nit a la Garrotxa, les places potser són més limitades. En tot cas potser hauran  de sortir uns kilòmetres de la ruta. 

LA BICICLETA

La Catalunya Trail llarga és de BTT o si es vol també es pot fer amb gravel o ciclocròs. La major part de la ruta es pot fer perfectament amb la de gravel, però hi ha uns pocs quilòmetres de pujada forta on les bicicletes de gravel ho poden passar malament. 

La Catalunya Trail curta i la Gravel Day són recorreguts perfectes per a gravel.